Zakelijk

In de zakelijke sfeer werken met mensen leidt weleens tot conflicten. Zeker wanneer er nauw wordt samengewerkt, of als er veel geld mee gemoeid is, kan het lastig zijn om hier samen uit te komen. Een mediator zorgt ervoor dat het niet uit de hand loopt.

In de zakelijke sfeer werken met mensen leidt weleens tot conflicten.

Zeker wanneer er nauw wordt samengewerkt, of als er veel geld mee gemoeid is, kan het lastig zijn om hier samen uit te komen.

Conflicten binnen een bedrijf hebben vaak een negatieve invloed op de sfeer en de resultaten van het bedrijf.

Daarnaast leidt een conflict vaak tot ziekteverzuim.

Een mediator zorgt ervoor dat het niet uit de hand loopt.

Zakelijk geschil of arbeidsconflict

Er kan sprake zijn van een zakelijk geschil of een arbeidsconflict. Twist&Connect kan jou in beide gevallen bijstaan. We zoeken altijd naar een gezamenlijke oplossing, die leidt tot tevredenheid bij alle partijen.

Twist&Connect heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid. Door zijn rol als coach en trainer heeft Tom Goddijn een goed inlevend vermogen en is hij in staat om het proces snel in kaart te brengen, door de juiste vragen te stellen. Zijn doel is altijd om de partijen met elkaar in gesprek te brengen voor het beste resultaat.

Kosten

Een mediationtraject is vaak aanzienlijk goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Het traject is ook veel korter. Het uurtarief van een mediator ligt meestal veel lager dan dat van een advocaat. We spreken van tevoren altijd het aantal sessies en de kosten af, zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Het aantal sessies is afhankelijk van de aard van het conflict. Meestal is een paar sessies al voldoende. Bij mediation in de privésfeer worden de kosten vaak door beide partijen gedragen.

Ik heb Tom Goddijn een aantal jaren geleden leren kennen toen hij vanuit CIEP een opdracht voor mij uitvoerde binnen het onderwijs. Zijn open, rustige houding en verstand van zaken om een grote groep mensen uit de weerstand te halen en in de doe-stand te zetten, sprak mij enorm aan.

Toen ik een paar jaar later hoorde dat hij ook mediator was, wist ik gelijk dat hij degene was die mij kon helpen. Na een informatief gesprek kon Tom mij uitleggen hoe hij de desbetreffende partijen in gesprek wilde houden om zo onder andere de wensen in kaart te brengen en goede afspraken te maken voor de toekomst. Zijn voornaamste taak was ervoor te zorgen dat beide partijen gehoord werden, maar vooral met elkaar in gesprek bleven gedurende de mediation. Tijdens dit proces heeft hij aandacht gehad voor alle emoties van beide partijen, maar zonder deze emoties het resultaat te laten beïnvloeden.

Kortom, Toms rust en inlevend vermogen, maar zeker ook zijn kritische en confronterende vragen, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat er een goede en werkbare oplossing is gekomen waar beide partijen achter kunnen staan.

Alwin Krijgsman

International Coördinator, Team Veiligheid, Vitalis College

Kosteloos adviesgesprek

Mediation bij Twist&Connect start altijd met een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. In dit gesprek leg je jouw situatie voor, waarna je tips krijgt aangereikt waarmee je meteen aan de slag kunt om de ergste spanning uit de lucht te halen. Daarna krijg je een voorstel voor mediation aangeboden. In de meeste gevallen zijn enkele gesprekken voldoende om tot het gewenste resultaat te komen. We spreken vooraf het aantal gesprekken af, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Neem contact op

Zit je in een conflict en zoek je een win-winoplossing? Neem dan nu contact op en vraag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan.