Privé

In de privé-situatie kunnen soms heftige conflicten voorkomen. Dat is niet zo vreemd. Vaak zijn de partijen zo nauw verbonden dat het lastig is om samen tot een oplossing te komen. Een mediator zorgt ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, waar beide partijen zich in kunnen vinden.

In de privé-situatie kunnen soms heftige conflicten voorkomen.

Dat is niet zo vreemd.

Vaak zijn de partijen zo nauw verbonden dat het lastig is om samen tot een oplossing te komen.

Conflicten in de privésfeer komen op verschillende terreinen voor:

Echtscheiding

Een echtscheiding (of het verbreken van een geregistreerd partnerschap) is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Ondanks dat er trouw tot de dood is beloofd, zoeken jullie nu ieder een eigen weg. En daarbij komen soms heftige emoties kijken. Als er kinderen in het spel zijn, maakt dat het niet makkelijker.

Twist&Connect helpt jullie om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. We zorgen er samen voor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, waar beide partners en eventueel ook de kinderen zich in kunnen vinden.

Burenconflict

Ruzie met je buren kan je woongenot flink beïnvloeden. Laat het niet te hoog oplopen en schakel een mediator in. Twist&Connect gaat eerst met beide partijen apart om de tafel om het verhaal van beide kanten te horen. Het doel van burenmediation is altijd om tot een gezamenlijke oplossing te komen. We gaan met alle partijen samen in gesprek op neutraal terrein. Onder leiding van de mediator zoeken we naar de juiste oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Jullie woongenot en wederzijds respect staan hierbij voorop.

Privéconflict

Heb je een conflict binnen je familie waar je samen niet uitkomt? Ook hier kan een mediator uitkomst bieden.

Kosten

Een mediationtraject is vaak aanzienlijk goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Het traject is ook veel korter. Het uurtarief van een mediator ligt meestal veel lager dan dat van een advocaat. We spreken van tevoren altijd het aantal sessies en de kosten af, zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Het aantal sessies is afhankelijk van de aard van het conflict. Meestal is een paar sessies al voldoende. Bij mediation in de privésfeer worden de kosten vaak door beide partijen gedragen.

Kosteloos adviesgesprek

Mediation bij Twist&Connect start altijd met een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. In dit gesprek leg je jouw situatie voor, waarna je tips krijgt aangereikt waarmee je meteen aan de slag kunt om de ergste spanning uit de lucht te halen. Daarna krijg je een voorstel voor mediation aangeboden. In de meeste gevallen zijn enkele gesprekken voldoende om tot het gewenste resultaat te komen. We spreken vooraf het aantal gesprekken af, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Neem contact op

Zit je in een conflict en zoek je een win-winoplossing? Neem dan nu contact op en vraag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan.